Financiar

#euro #curs valutar #estimari

Euro ar putea ajunge sub pragul de 4 lei

Analistii financiari mizeaza pe aprecierea leului anul acesta, spre deosebire de parerea inregistrata anul trecut, conform careia cursul valutar va depasi nivelul de 4,5 lei.

ING estima la finalul lui 2009 ca moneda nationala se va sa deprecia pana la nivelul de 4,4 lei/euro, in primele doua semestre din 2010.

La inceputul acestui an, analistii ING declarau ca leul se va aprecia pana la 4,15 lei/euro, iar la finalul lui 2010 estimeaza un curs valutar de 4,10 lei/euro, informeaza Ziarul Financiar.

La sfarsitul lui decembrie RBS prognoza un curs de schimb de 4,36 lei/euro pentru luna martie, iar acum specialistii din cadrul bancii apreciaza ca moneda nationala va ajunge la 4,19 lei/euro.

Raiffeisen Bank , care avea o viziune mai moderata asupra perspectivei de depreciere a leului, vede acum sanse de apreciere spre 4 lei/euro. Daca saptamana trecuta avansa o prognoza de 4,30 lei/euro pentru luna martie, acum se asteapta ca euro sa coboare la 4,10-4,15 lei.

Specialistii Erste Group, actionarul majoritar indirect al BCR, estimeaza cursul valutar la 4,00 lei pentru un euro in luna iunie din 2010 iar pentru sfarsitul de an estimarile sunt 4,10 lei pentru un euro.

La polul opus, UniCredit Tiriac Bank este una dintre bancile care isi mentin estimarile potrivit carora moneda nationala va pierde teren in fata euro anul acesta.

"Noi am pastrat prognoza de 4,2 lei pentru un euro la sfarsitul lui 2010, cu un curs mediu de 4,3 lei pentru un euro. In primul trimestru, anticipam un curs mediu de 4,35 lei pentru un euro", afirma Rozalia Pal, economistul-sef al bancii, citata de publicatia amintita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea