Financiar

Euro a urcat ieri la 3,7608 lei

Moneda nationala s-a depreciat, ieri, cu peste 5 bani (1,37%), pana la 3,7608 lei/ euro , potrivit cursului de referinta afisat de BNR, in ton cu evolutia celorlalte valute emergente care s-au depreciat ca urmare a agravarii situatiei economiei americane, sustin dealerii.

„ Leul a pierdut teren in fata monedei europene, fortat de deprecierea dolarului pe pietele internationale fata de mai multe monede “, a spus dealerul Bancii Comerciale Carpatica, Florin Tucneanu, citat de NewsIn. Euro era cotat la prima ora la 3,7210 lei, dupa care s-a apreciat constant (cu 0,98%), pâna la 3,7575 lei în decurs de o ora, pâna la deschiderea sedintei valutare locale. Dupa ora 9, leul si-a revenit treptat pâna la 3,7430 lei/euro, dar ulterior a reînceput sa se deprecieze si a atins un nivel de 3,76 lei/euro. La 14.20 bancile cumparau un euro cu 3,7500 lei si îl vindeau cu 3,7550 lei.

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea