Financiar

#reguli #proprietar #cladire turistica #schimbare reguli

Esti proprietar de cladire turistica? Se schimba regulile

Guvernul a stabilit ca proprietarii care detin cladiri cu destinatie turistica sa le declare pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal.

"In privinta impozitelor si taxelor locale, au fost enumerate cladirile cu destinatie turistica in vederea impozitarii si au fost facute precizari privind modul de declarare a cladirilor cu destinatie turistica ce nu functioneaza intr-un an fiscal. Mai exact, contribuabilii care detin cladiri cu destinatie turistica sunt obligati sa depuna o declaratie in acest sens pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal", precizeaza Executivul.

Surse guvernamentale au explicat pentru NewsIn ca masura se aplica inclusiv din acest an. "Desi aparent termenul este unul este strans, proprietarii de astfel de pensiuni turistice stiau de aceasta prevedere, cuprinsa in Codul Fiscal . Practic astazi a fost aprobat cadrul normativ necesar aplicarii", au precizat sursele.

De asemenea, prin aceeasi hotarare se explica modul de calcul al taxei hoteliere, astfel ca, "in cazul in care autoritatile locale opteaza pentru instituirea acesteia, cota de 1% sa se aplice la valoarea totala a cazarii/tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea