Financiar

#leasing #tva #deducere #intretinere #concurenta

Eliminarea deducerii TVA obliga firmele sa plateasca mai mult pentru intretinerea masinilor

Liber profesionistii, prestatorii de servicii si firmele mici vor suporta cheltuieli cu peste 500 de euro mai mari, anual, pentru fiecare autoturism detinut, dupa eliminarea deducerii TVA.

Normele noului Cod fiscal produc confuzii printre antreprenori, in conditiile in care unele activitati au fost lasate pe dinafara atunci cand s-a intocmit lista cu domeniile de activitate si tipurile de cheltuieli pentru care taxa mai poate fi dedusa, scrie Capital. Astfel, limitarea deducerii de TVA mareste costurile companiilor si genereaza un climat neconcurential in acelasi sector de activitate , pentru ca firmele mari au departamente specializate, spre deosebire de cele mici.

Firmele de avocatura, contabilitate , arhitectura, consultanta si persoanele care realizeaza activitati independente nu vor mai putea beneficia de deducerea taxei pe valoare adaugata , potrivit noului Cod Fiscal . Totodata, vor fi privati de acesta facilitate si prestatorii de diverse servicii, care se deplaseaza la sediul clientilor, sau firmele mici, al caror obiect de activitate nu se incadreaza la exceptii, dar care folosesc frecvent autoturismele pentru diverse activitati, cum ar fi negocierea contractelor sau monitorizarea clientilor.

Din acest motiv, introducerea limitarilor genereaza, pe de o parte, un climat neconcurential in acelasi sector de activitate - pentru ca firmele mari au departamente specializate, spre deosebire de cele mici - si pe de alta parte, creste cheltuielile cu intretinerea masinilor.

Neclaritati in aplicarea noilor prevederi sunt si in cazul masinilor cumparate in leasing. Desi prevederile stabilesc ca TVA se poate deduce pentru achizitionarea unei masini, in cazul leasingului situatia se complica.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.