Financiar

#lucian croitoru #bnr #crestere economica #romania #catalin mitulescu

Economia Romaniei, la vale si in 2011

Romania nu poate spera la o crestere economica in 2011, potrivit ziarului Gandul.

" Anul 2011 va fi un an foarte dificil din punct de vedere fiscal, in primul rand ca va fi o evolutie ciclica. Nu cred ca PIB-ul va fi foarte mult modificat real fata de anul acesta. Ascesiunea catre 4,4% din PIB in 2011 este bazata pe o crestere economica. Nu cred ca se va produce. Va fi o deraiere . S-ar putea sa fie o deraiere si in 2010, din cauza faptului ca scaderea economica s-ar putea sa fie mai mare decat se estimeaza acum", a declarat ieri Lucian Croitoru , consilierul guvernatorului BNR, citat de Mediafax.

Croitoru spune ca daca economia va scadea si in anul viitor, iar tara noastra urmeaza obiectivele privind aderarea la zona euro, Executivul va trebuia sa ia masuri suplimentare fie in zona taxelor, fie pe partea de cheltuieli.

Oficialul BNR a declarat ca pentru urmatorii anii nu vom asista la o reducerere a TVA. Totusi, Lucian Croitoru ne da si o veste buna, apreciind ca recesiunea nu indica posibile cresteri ale altor taxe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea