Financiar

#previziuni 2009 #economia planetei #recsiune

Economia intregii planete, afectata de recesiune in 2009

Principalele tari industrializate vor fi afectate de recesiune in 2009, in conditiile in care economia planetei va creste in jur de 2,6%, cu cel mai lent ritm din 2002 si pana in prezent.

Tarile emergente cu schimburi comerciale vor continua sa progreseze, avand o crestere intre 8-9%. Cu toate acestea, tigrii asiatici vor trebui sa faca fata incetinirii economiilor occidentale, Europa de Est va avea de suferit de pe urma slabiciunii zonei euro iar exporturile Americii Latine vor fi dur incercate din cauza recesiunii din SUA.

Masurile anticriza nu vor inceta insa, iar bancile centrale din Europa si SUA vor continua sa reduca ratele dobanzii iar inflatia va scadea, scrie La Stampa.

Chiar si asa, India si China isi vor reduce investitiile in infrastructuri in timp ce in Africa de Sud extractia miniera va suferi o incetinire. Pentru cei care vor sa investeasca la bursa, li se recomanda o atitudine prudenta si sa pastreze 40-50% din actiuni, iar restul lichiditati . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea