Financiar

#dolar #curs valutar #investitor #banci #euro

Dolarul se apreciaza pana la un nou nivel record al acestui an

Dolarul s-a apreciat, marti, pana la un nou nivel record in fata unui cos de valute, pe seama cresterii increderii investitorilor din sectorul financiar dupa ce guvernul american a preluat bancile ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, aflate in pragul falimentului, arata Reuters.



Euro s-a depreciat cu 0,3%, pana la 1,4093 dolari/euro, dupa ce anterior coborase la 1,4046 dolari/euro, cel mai mic nivel atins in ultimele 11 luni.

Indicele dolarului, care masoara valoarea monedei americane fata de un cos format din sase valute, s-a apreciat la 79,776, marcand un nivel record al acestui an, mentinandu-se apoi la 79,550.

Desi planul guvernului american de salvare a celor doua banci ipotecare aflate in pragul falimentului are in prezent o influenta pozitiva, anxietatea investitorilor ramane crescuta, sunt de parere analistii.

"Preluarea bancilor Fannie Mae si Freddie Mac poate avea inca efecte neasteptate asupra pietelor de schimb valutar . Situatia ramane confuza", a declarat directorul de schimburi valutare al bancii Barclays Bank, Motonari Ogawa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea