Financiar

#lapte #contract #tarani #lege #norme

Din 2015 taranii vor putea vinde laptele doar pe baza unui contract

Taranii vor putea vinde laptele de vaca doar daca au incheiat un contract de vanzare-cumparare cu beneficiarul. Masura, care ar urma sa intre in vigoare din aprilie 2015, este inclusa intr-un proiect de act normativ initiat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care urmeaza sa fie aprobat de Executiv.

"Incepand cu data de 1 aprilie 2015, orice livrare de lapte crud pe teritoriul Romaniei a unui producator catre un prim-cumparator de lapte crud trebuie sa faca obiectul unui contract intre parti sau primii cumparatori trebuie sa faca o oferta scrisa de contract de livrare a laptelui crud de catre producatori", se arata in textul proiectului.

Contractul si oferta de contract de livrare trebuie intocmite in scris si vor contine pretul de livrare. In contract se vor mai mentiona si alte detalii: volumul, calitatea si compozitia laptelui crud, termenele si conditiile de livrare, durata contractului (care trebuie sa fie de minimum 12 luni) etc.

Incheierea unui contract sau a unei oferte de contract nu este obligatorie "daca laptele crud este livrat de un producator unei cooperative al carei membru este producatorul".

Amenzile atat pentru cei care vand, cat si pentru cei care cumpara laptele fara contract vor fi cuprinse intre 500 si 1.500 de lei.

Sursa foto: glasul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea