Financiar

#securitate energetica #disputa ucraina- rusia #criza gaze

Desi este afectata, Romania prefera sa nu se implice in razboiul gazelor

Romania si Uniunea Europeana nu doresc sa se implice in disputa bilaterala privind gazele dintre Rusia - Ucraina, desi sunt afectate de scaderea livrarilor.

Importurile de gaze din Rusia au crescut usor duminica, cu cateva procente, desi vineri, compania rusa Gazprom anuntase ca livrarile de gaze catre Romania vor scadea cu 32% in urmatoarea saptamana, pe fondul disputei cu Ucraina, tara de tranzit pentru conductele care transporta gazul rusesc catre Europa.

Anuntul rusilor a fost contrazis de cel al partii ucrainene, care a precizat, prin compania de stat Naftogaz , ca a reluat tranzitul de gaze catre Romania la capacitate normala, arata Evenimentul Zilei.

Oficialii romani au asigurat ca romanii nu vor ramane in frig in case. "Nu avem absolut niciun fel de problema din aceasta cauza, intrucat avem rezerve suficiente care sa acopere consumul", a precizat ministrul Economiei, Adriean Videanu...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea