Financiar

#criza #bani #bursa #criza economica #depozit bancar # pastrare bani

Depozitele bancare si bursa, investitii sigure pe timp de criza

Depozitele bancare si bursa sunt cele mai sigure locuri in care iti poti pastra banii in timp de criza, apreciaza specialistii.

"Intr-o perioada in care lucrurile sunt neclare, trebuie sa iti pui urmatoarea intrebare: esti dispus sa risti si sa pierzi banii? Daca raspunsul tau este nu, atunci trebuie sa te orientezi catre depozitele bancare sau catre fondurile de invesitii cu un grad scazut de risc", spune presedintele Consiliului Investitorilor Straini din Romania, Steven van Groningen .

In opinia sa, "Banii la banca poate ca nu iti aduc un randament mare, dar sunt siguri".

Parerea sa este impartasita si de presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache . Acesta adauga ca "bancile ofera dobanzi rezonabile si bune".

"Mai exista fondurile de investitii, care sunt administrate de manageri de fonduri si care diminueaza riscul de a pierde bani.

Exista investitiile pe piata de capital , care sunt intotdeauna la indemana investitorilor. Dar si aici exista un risc. La bursa avem o paleta larga de instrumente. Sunt produse structurate care presupun un risc ridicat, dar si un castig pe masura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea