Financiar

#comisioane #banci #contracte #masura #ordonanta de urgenta

Denuntarea comisioanelor abuzive ale bancilor, amanata

Noul Cod de Procedura Civila va intra in vigoare la data 15 februarie 2013, insa fara articolul care permite clientilor sau Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului sa ceara in instanta eliminarea comisioanelor si clauzelor abuzive in contractele cu bancile, inclusiv creditele bancare. Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, aplicarea acestui articol se va face incepand cu data de 1 iulie.

Aceasta amanare figureaza in ordonanta de urgenta adoptata ieri de Guvern si reprezinta un angajament asumat de autoritatile romane in recenta scrisoare de intentie semnata cu delegatia Fondului Monetar International.

Institutiile bancare au solicitat de mai multe ori eliminarea acestui articol din noul Cod de Procedura Civila. In 13 noiembrie 2012, Asociatia Romana a Bancilor a trimis catre Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Justitiei o scrisoare in acest sens, in care se preciza ca aplicarea acestei masuri ar putea pagubi anual bancile cu sute de milioane de euro.

Sursa foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea