Financiar

#declaratii fiscale #acte #depuneri

Declaratiile fiscale pot fi depuse pana pe 17 mai

Contribuabilii persoane fizice vor putea depune declaratiile de venit aferente anului 2009 pana in 17 mai, termenul fiind prelungit deoarece 15 mai, termenul obisnuit pentru depunerea formularelor, era o zi nelucratoare, a anuntat marti Agentia Nationala de Administrare Fiscala .

Astfel, contribuabilii persoane fizice vor trebui sa completeze formularul 200 , daca au obtinut in 2009 venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, ), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni de valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni).

poate fi descarcat de pe site-ul ANAF - Declaratie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro/Asistenta contribuabili/Toate formularele, cu explicatii sau poate fi obtinut direct de la sediul administratiilor financiare.

Declaratiile de venit pot fi depuse de catre contribuabili direct la sediul administratiei financiare (registratura organului fiscal) de care apartin, la oficiul postal prin scrisoare recomandata, on-line pe site-ul www.anaf.ro.

"Pentru depunerea on-line a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind si sa se inregistreze ca utilizator ai serviciului "Depunere declaratii on-line", prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ", mentioneaza ANAF.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea