Financiar

#declaratie #declaratie vent # formular 260 #declaratie 260

Declaratia de venit si formularul 260 vor fi modificate

Declaratia de venit si formularul fiscal 260 vor fi modificate pentru simplificarea procesului de administrare a contributiilor sociale, potrivit unui proiect de ordin al ANAF, aflat in prezent in dezbatere publica.

Astfel, formularul 260 (“Declaratie privind veniturile realizate din Romania”) , care se va utiliza pentru declararea veniturilor obtinute incepand cu 1 ianuarie 2013, va contine informatii noi care sa permita stabilirea unei baze de impunere pentru contributiile sociale, in functie de categoria de venit realizata.

Formularul 260 urmeaza sa contina informatii despre platile anticipate privind contributia la asigurarile sociale de sanatate si impozitul pe venit. Fiscul explica pe pagina sa de internet ca in noua varianta a formularului 260 va mentiona cu exactitate “obligatiile fiscale datorate de o persoana fizica, pe categorii si surse de venit”.

Varianta modificata a formularului 260 va fi utilizata pentru stabilirea platilor anticipate cu titlul de impozit pe venit/contributii sociale de sanatate si a sumelor virate in bugetul asigurarilor sociale incepand cu data de 1 ianuarie 2013.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea