Financiar

#prima casa #beneficiari #tineri

De Prima Casa vor beneficia romanii care nu au detinut o locuinta incepand cu anul 2000

Senatorii au decis ca beneficiarii programului "Prima Casa" sa poata fi romanii care nu au detinut incepand cu anul 2000 si pana la data solicitarii creditului garantat, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita.

Senatorii au adoptat miercuri, cu amendamentele propuse de Comisia pentru buget-finante, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2010 pentru modificarea si completarea OUG nr.60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii Programului "Prima casa".

In varianta propusa de Guvern se mentiona ca beneficiarul programului poate fi persoana fizica ce, pana la data solicitarii creditului, nu a detinut in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita.

Membrii Comisiei pentru buget au sustinut ca, in varianta propusa de Guvern, se limiteaza posibilitatea tinerilor de a avea acces la programul "Prima Casa" in situatia in care acestia detineau o locuinta (garsoniera) pe care o instraineaza deoarece a devenit improprie ca urmare a cresterii numarului membrilor familiei prin nasterea unor copii.

Potrivit unui alt amendament adoptat de senatori, locuintele pot fi construite de beneficiari care detin in proprietate terenul pe care urmeaza sa se contruiasca locuinta, sau prin asociatii fara personalitate juridica, cel putin unul dintre asociati fiind proprietarul terenului pe care urmeaza sa se construiasca locuintele.

Senatorii au eliminat din textul ordonantei mentiunea potrivit careia asociatiile fara personalitate juridica care pot participa la acest program trebuie sa fie constituite din minimum sapte beneficiari.

Programul Prima Casa are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitia sau construirea unei locuinte prin contractarea de credite garantate de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea