Financiar

#criza economica #recesiune #consumator #cheltuieli #venituri mici #import-export

De ce s-a imbolnavit economia ?

Economia Statelor Unite, caci de aici au plecat toate problemele, este in mare parte asemanatoare cu celelalte economii din intreaga lume. Este bazata in principal pe felul in care investitorii si consumatorii se simt.

In mod normal sanatatea economica se masoara prin valoarea Produsului Intern Brut (PIB). Daca PIB-ul este un instrument bun de masurare a intregii economii , o analiza atenta a lucrurilor care intereseaza pe oameni poate arata si mai multe, informeaza CNN Money.

Felul in care consumatorul se simte influenteaza cheltuielile si acele cheltuieli influenteaza la randul lor economia. Potrivit Departamentului de ocupare a fortei de munca din America, anul acesta, peste 760.000 de cetateni au ramas fara locuri de munca. Aproximativ 160.000 numai in luna septembrie inainte ca actuala criza financiara sa se faca simtita si mai tare.

Atunci cand lucrurile nu merg bine, rata somajului este mare. Cand toate merg bine rata somajului este scazuta si economia este pe drumul cel bun. Veniturile cetatenilor in continua scadere poarta de asemenea o vina in imbolnavirea economiei. Un loc de munca este un inceput. Chiar daca salariul este mic, in loc de ajutor de somaj este mult mai binevenit.

Cand vine vorba de venituri, nimeni nu se gandeste sa economiseasca...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea