Financiar

De astazi incep scumpirile in lant!

Scumpiri in lant incepand de astazi. Creste pretul la gaze naturale , energie electrica si tigari. Tot de astazi, este introdusa si taxa de mediu care inlocuieste controversata taxa auto. Sunt si vesti bune. Creste salariul mediu datorita scaderii contributiei la asigurarile sociale si ar putea scadea si pretul graului.

Majorarile de preturi care intra in vigoare incepand de astazi afecteaza aproape toate domeniile de activitate. Astfel, data de 1 iulie aduce cresterea preturilor la energie electrica si gaze naturale. Curentul se scumpeste in medie cu 4,4%. De asemenea, gazele naturale costa cu 12,5% mai mult fata de pretul anterior.

Si tigarile costa mai mult. Vom plati 40 de bani in plus pentru un pachet de tigari din cauza majorarii accizelor. Tot de astazi, intra in vigoare si avertismentele vizuale pe pachetele de tigari.

Companiile de taximetrie din Capitala au majorat si ele tarifele pe kilometru in medie cu 20 de bani.

Taxa de mediu pentru autoturisme intra si ea in vigoare. Cele mai mari taxe vor fi percepute pentru autovehiculele non-Euro si Euro 3, care au o capacitate cilindrica de peste 4.000 cmc.

Exista si vesti bune! Contributia platita de angajat la asigurarile sociale se reduce cu 1,5%, ceea ce va duce la o crestere a salariului mediu net cu 26 de lei. Salariul mediu brut va ajunge astfel la valoarea de 1.300 de lei. Nici importurile de grau nu scapa de schimbarile legislative. Rusia a anuntat ca suspenda taxele pe care le impunea propriilor producatori care doreau sa exporte cereale in afara Federatiei, ceea ce ar putea sa duca la ieftinerea pretului graului.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea