Financiar

#lei #euro #economii

Daca euro depaseste 4,52 lei, economiile in euro devin mai avantajoase

Economiile in euro ar putea fi mai avantajoase in urmatoarul an doar daca leul inregistreaza o scadere substantiala si un euro se schimba cu 4,52 lei.

"Pe un interval de timp de un an ( octombrie 2009 - octombrie 2010 ), ar fi mai avatajos un plasament in euro daca ne-am astepta la un curs de peste 4,52-4,55 lei pentru un euro la finalul acestui interval, adica o depreciere a leului peste diferentialul de dobanzi intre cele doua monede. Pentru orice nivel de curs sub 4,52 (lei/euro) peste un an, leul ar fi mai avatajos", arata in analiza Raiffeisen Asset Management, citata de Romania Libera.

Pana in octombrie 2009, economiile in lei au adus un castig mai bun, dar deprecierea brusca poate aduce monezii europene un avantaj temporar.

Economisirea in valuta este vazuta mai degraba ca un mod de protectie, dar pana in octombrie 2010, in conditiile scaderii leului, poate fi si o masura de optimizare a randamentelor.

Analistii cred ca si criza politica contribuie la raritatea semnelor de imbunatatire ale economiei. "In aceste conditii, in ciuda faptului ca fluxurile valutare sunt echilibrate, deficitul comertului exterior fiind mai mult decat acoperit de investitiile straine directe, asteptarile mediului economic se indreapta mai degraba spre deprecierea leului ", mai arata studiul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea