Financiar

#curs de schimb #leu #bnr #curs valutar #banca nationala #curs leu-euro # curs euro

Cursul leu-euro a atins maximul anului 2011

Cursul de referinta leu-euro a iregistrat miercuri cel mai inalt nivel din acest an. Cursul oficial leu-euro a fost cotat de Banca Nationala a Romaniei la 4,2886 lei/euro, in crestere cu 0,64 de bani fata de cel din ziua precedenta.

Dealerii, cei care intermediaza tranzacţiile monetare, sustin insa ca leul a scapat ieftin:

"In timp ce la noi deprecierea e de 0,1%, în Polonia zlotul avea o pierdere de 0,4% iar in Ungaria forintul pierduse 0,7%", a declarat un dealer pentru gandul.info.

Pentru dolarul american, BNR a afisat un curs de referinta de 3,1346 lei/ dolar , cu 0,33% mai mic fata de nivelul de 3,1451 lei/dolar din sedinta anterioara.

"Daca ingrijorarile privind problemele zonei euro se vor amplifica nu excludem posibilitatea ca paritatea sa depaseasca saptamana aceasta pragul psihologic de 4,3 unitati. Aceasta perspectiva este legata in principal de evenimentele de la nivel global, dar este sprijinita totodata de dezinflatie . Aceasta din urma sugereaza ca BNR ar putea permite o depreciere a monedei nationale deoarece ar avea un impact mai redus asupra inflatiei", se arata intr-un raport ING Bank , citat de Mediafax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea