Financiar

#curs valutar #euro #lei #bani #finante

Cum va evolua cursul de schimb in 2010?

Cei mai multi analisti vad o apreciere a cursului de schimb, pana la 4 lei/euro. Intarirea monedei nationale in raport cu euro este dependenta de reducerea zgomotului la nivel politic si de asumarea conditiilor din acordul cu FMI.

Cursul de schimb a atins ieri minimul ultimelor trei luni, euro coboara sub pragul de 4,2 lei. Daca ultima luna a anului a adus o usoara scadere a euro, pe fondul formarii unui guvern si a cererii mai mari de lei, specifica in perioada Sarbatorilor, in 2010, raportul de schimb ar putea sa-si mentina trendul.

Evolutia acordului FMI, factor-cheie

Analistii internationali spun ca raportul leu/euro nu va exploda anul viitor, daca zgomotul politic va inceta, iar acordul cu Fondul Monetar In­ternational va fi repus pe li­nia dreapta. Mai mult, ei con­­sidera ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va fi capabila sa apere atat moneda nationala, dar  si tinta de inflatie.

( citeste continuarea in Adevarul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea