Financiar

#experti #criza financiara #finante #criza

Cum se pregatesc expertii in finante pentru urmatoarea criza financiara

Nimeni nu isi doreste o noua recesiune economica, insa exista previziuni si voci ale expertilor in finante potrivit carora o noua criza de acest fel este posibila. Pentru ca recesiunea ajunge sa loveasca puternic atat in cei care au castiguri mari, cat si in cei cu venituri medii sau mici, iata cateva sfaturi care ajuta pe oricine sa faca fata mai usor unei astfel de perioade.

Plateste datoriile care au dobanda mare

Plata datoriilor care au cea mai mare dobanda ar trebui sa fie o prioritate, indiferent de situatia economica, insa devine si mai importanta intr-o perioada in care se anunta concedieri si nu se mai fac angajari. In cazul in care nu iti poti plati datoriile atunci cand o noua criza economica se anunta, incearca sa refinantezi creditele pe care le ai la o dobanda mai mica. Acest lucru ar trebui sa iti mai reduca din cheltuielile lunare.

Pastreaza mai multi bani lichizi

Sa ai bani cash in caz de urgenta este un lucru pe care il recomanda multi specialisti. Avand intotdeauna o suma de bani pusa deoparte, in casa, iti da o stare de confort si te scapa de stres, pentru ca stii ca este acolo in cazul in care ai nevoie de bani.

Amana achizitiile mari si costisitoare

Toti cei preocupati sa fie la adapost in timpul urmatoarei recesiuni economice ar trebui sa amane orice investitie care nu este urgenta. In locul unui obiect de care te-ai putea oricand lipsi, iti va fi mult mai bine sa stii ca ai niste bani pusi la pastrare, in cazul unei recesiuni.

Nu renunta la investitiile pe termen lung

Daca nu faci investitii atunci cand piata de capital este in scadere, sansele sa castigi cand aceasta este in crestere sunt inexistente. Multi dintre cei care joaca la bursa se tem de o viitoare criza financiara, dar pentru ca nimeni nu stie cand va veni aceasta, specialistii le recomanda celor care au investitii pe termen lung sa nu renunte la acestea, doar din teama de a nu pierde banii. Lasa-ti banii plasati strategic si continua sa castigi din investitiile pe termen lung.

Gaseste mai multe surse de venit

Pentru ca recesiunea aduce cu sine, de obicei, reducerea veniturilor si chiar pierderea locurilor de munca, expertii financiari recomanda cautarea metodelor de crestere a venitului, in timp. Fa-ti o autoevaluare si vezi care sunt calitatile pe care le ai si pe care le-ai putea folosi pentru a-ti creste veniturile. Poate ai nevoie sa iti continui studiile si in felul aceasta sa primesti o promovare la locul de munca si automat un salariu mai mare.

Construieste un fond de urgenta

Un fond de urgenta poate fi solutia salvatoare pentru trei pana la sase luni, de exemplu. In fiecare luna, pune deoparte o suma de bani pe care o poti obtine facand ore suplimentare la serviciu, dintr-un job part-time sau reducand din cheltuilile actuale.

Redu cheltuielile de zi cu zi

Atunci cand criza financiara bate la usa si te afecteaza in mod direct, va fi nevoie sa mai reduci din cheltuielile de zi cu zi, atat cat poti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea