Financiar

#centrala riscurilor bancare #credit banca consultant

Cum se poate obtine mai usor un credit la banca

Daca pana acum cateva luni bancile mai inchideau un ochi la restantele la alte imprumuturi, acum cea mai mica restanta poate fi un motiv serios pentru neacordarea unui nou credit.

Astfel ca, atunci cand cere un imprumut, solicitantul este mai intai luat la puricat in cele doua baze de date "sfinte", adica centrala riscurilor bancare si Biroul de credit .

Pentru cei nefamiliarizati, Centrala Riscurilor Bancare este o entitate administrata de Banca Nationala, care colecteaza si furnizeaza informatii despre creditele persoanelor fizice. Aici ajung date despre creditele mai mari de 5.000 euro, dar si despre clientii care intarzie la plata ratelor , indiferent de valoarea creditului.

Cealalta "biblie" a bancherilor, Biroul de credit, proceseaza datele privind persoanele fizice care au contractat credite de la banci sau societati financiare , au cumparat un produs in sistem leasing sau au fost asigurate impotriva riscului de neplata de o societate de asigurari. Aici se aduna date referitoare la persoane care au comis fraude sau in datele carora s-au gasit inadvertente, provenite din surse bancare si non-bancare in scopul evaluarii solvabilitatii, al reducerii riscului de creditare si al determinarii gradului de indatorare al debitorilor persoane fizice.

Pentru a fi scutiti insa de surprize la contractarea unui credit, va puteti adresa mai intai unui broker de credite. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea