Financiar

#scapa de datorii #credit #datorii #card

Cum sa scapi de datoriile acumulate pe cardul de credit?

Oamenii sunt nevoiti sa faca imprumuturi si sa utilizeze carduri de credit fie pentru cheltuielile personale de tipul amenajarilor sau platilor pentru studii, fie pentru achizitionarea unor bunuri materiale majore, precum un apartament sau o masina. Desigur ca fiecare om are strategia sa de plata a cardurilor si datoriilor, insa dobanzile sunt mari si este nevoie de anumite strategii de reducere si de achitare completa a acestora. Iata cinci strategii de a scapa de datoriile acumulate pe cardul de credit:

1. Pune accent pe un singur card cate o data

Cu siguranta ca exista mai multe carduri descoperite si cu datorii acumulate, insa una dintre strategii poate sa fie sa te axezi pe un singur card. Acest lucru o sa iti daruiasca senzatia ca ai incheiat ceva si o sa te motiveze sa mergi mai departe pentru ca o sa vezi ca este posibil. Poate ca senzatia de reusita este aceea care te va ghida in pasii urmatori. Daca de exemplu iti doresti sa vezi ca un card este complet achitat, atunci alege cardul cu cea mai mica dobanda si cei mai putini bani de dat. Daca vrei sa vezi ca scorul tau de la banca este mai mare si ca ai mai multe beneficii astfel, atunci alege sa lucrezi la cardul cu scorul care de deranjeaza cel mai mult si creste-l. Daca vrei o dobanda mai mica, atunci alege cardul cu dobanda cea mai mare si verifica ce poti face pentru a o miscora.

2. Intreba creditorii tai despre posibilitatea unei rate mai mici sau cu dobanda mai mica

Uneori tot ce trebuie sa faci este sa intrebi ce posibilitati ai de reducere a costurilor tale. Astfel ca un simplu telefon sau o intalnire cu angajatii bancii poate sa te ajute sa ai o varianta care sa te multumeasca. Un sfat este sa cauti si alte variante inainte, legate de alte banci sau alti creditori si sa le spui la intalnire ca poti sa iti transferi banii si in alta parte. Acest lucru ii va ajuta sa te ia in serios.

3. Transfera balanta cardului

Cu mare grija pentru ceea ce urmeaza sa faci, este bine sa te interesezi de modalitati de transfer a datoriilor la competitie, unde pot sa fie dobanzi mult mai mici pentru creditul tau. Astfel ca desi se pot oferi variante de acest tip, totusi exista si clauza de care sa tii cont intotdeauna. Este bine sa stii ca de obicei datoriile transferate se platesc in decurs de cateva luni, un an si ca daca nu ai cum sa achiti vei fi nevoit sa platesti chiar mai mult decat faceai initial.

4. Poti sa te folosesti si de alt creditor

Exista servicii pe piata care ofera rata fixa pentru imprumuturi. Poti sa imprumuti bani de la ei daca te califici si sa iti achiti datoria initiala. Apoi platesti fara dobanda noul imprumut.

5. Poti sa faci doua plati minime in acceasi luna

Aceasta strategie te poate ajuta uneori sa reduci numarul de ani de plata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea