Financiar

# deschidere companie # alegere tara #tara #companie

Cum sa alegi tara in care sa-ti deschizi o companie

In ultimii ani, mediul de afaceri a devenit atat de performant si atractiv incat oamenii de afaceri isi pot alege tara in care vor sa deschida afaceri fara a se limita la un continent sau legislatie. Desi legile tarii in care afacerea va functiona trebuie respectate, multe tari si-au armonizat legislatiile sau au adoptat conventii internationale, usurand astfel infiintarea unei firme. In Uniunea Europeana, de exemplu, deschiderea unei afaceri poate lua forma unei filiale in Malta cu ajutorul careia un om de afaceri poate beneficia de unul dintre cele mai avantajoase sisteme de impozitare din intreaga Europa.

Insa, mai sunt si alte criterii dupa care investitorii se pot ghida la alegerea tarii in care sa deschida o companie. Cateva dintre ele sunt prezentate mai jos.

Varietatea tipurilor de societati

Alegerea unei tari pentru a deschide o afacere poate fi facuta in functie de tipurile de societati disponibile in statul respectiv. De asemenea, tarile care ofera tipuri de firme asemanatoare cu cele din tara de origine a investitorului vor avea intaietate, deoarece familiaritatea il va ajuta pe cel care a infiintat-o la adaptarea rapida la piata respectiva. Astfel, deschiderea unei societati cu raspundere limitata in Luxemburg va fi mult mai usoara in comparatie cu un alt tip de firma.

Tarile cu taxe mici atrag investitorii

Intodeauna tarile care impun taxe si impozite mici au atras investitorii. Din aceasta categorie face parte si Qatarul care are un sistem de impozitare foarte avantajos pentru oamenii de afaceri straini care deschid firme acolo. De asemenea, firma poate lua forma unei societati cu raspundere limitata in Qatar, sporind astfel sansele de reusita ale unei afaceri in aceasta tara.

Usurinta cu care poate fi inmatriculata firma

Multe tari au invatat ca, pentru a atrage investitori straini, trebuie sa simplifice procedura de inmatriculare a unei firme. Desi cunoscute ca o destinatie offshore, Insulele Cayman sunt recunoscute pentru rapiditatea cu care o firma poate fi inmatriculata acolo. De asemenea, este posibila folosirea societatii cu raspundere limitata in Insulele Cayman pentru a intreprinde diverse activitati economice ca si in alte destinatii onshore.

Legislatia favorabila investitiilor straine

Aproape intotdeauna, oamenii de afaceri vor alege tari in care legislatia favorizeaza investiile straine, precum si protectia bunurilor. Una dintre aceste tari este Isle of Man (Insula Barbatului), o colonie engleza care pune la dispozitie mai multe tipuri de societati prin care se asigura protectia bunurilor actionarilor unei firme. De exemplu, oamenii de afaceri pot opta pentru crearea de trusturi in Isle of Man, astfel incat sa beneficieze de toate facilitatile aici.

Alegerea unei tari pentru a infiinta o companie in zilele noastre este mai usor de facut datorita unor serii de avantaje fiscale si legislatiei armonizate din mai multe tari, chiar si de pe alte continente. De asemenea, conventiile si tratatele bilaterale in crestere pot ajuta investitorii sa infiinteze firme oriunde in lume.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea