Financiar

#credit online #credit de nevoi personale #credit

Cum poti obtine un credit de nevoi personale online

Stiai ca poti obtine un credit de nevoi personale si fara a mai bate drumul pana la banca? Da, poti ecomomisi timp daca alegi un imprumut online, in cazul caruia ai sansa de a primi aprobarea chiar si pe loc.

 

Cine iti ofera credite online

Poti obtine online un credit de nevoi personale fie de la banci, fie de la Institutii Financiare Nebancare (IFN). In ambele cazuri, poti primi rapid „unda verde” pentru finantare, urmand sa primesti banii in cont si in cateva ore de la semnarea contractului de credit. Exista o serie de diferente intre creditele oferite de banci si cele de la IFN-uri, pe care este important sa le cunosti, inainte de a lua o hotarare.

Ce trebuie sa stii despre imprumutul bancar online

Tot mai multe institutii bancare au inceput sa includa creditele online in portofoliile lor, presupunand o finantare de pana la 125.000 de lei, pe o perioada de maximum 5 ani, dar si zero drumuri pana la sucursale. Unele dintre banci iti permit sa obtii un astfel de imprumut prin intermediul aplicatiilor de Mobile/Internet Banking.

Procedura dureaza, in medie, vreo 10 minute, timp in care iti configurezi creditul. Alte banci iti ofera posibilitatea de a aplica pe site-ul lor, urmand sa discuti detaliile prin intermediul unui apel video.

Pentru acordarea creditului online, bancile solicita sa ai un venit lunar stabil, cu o valoare minima care se invarte, de cele mai multe ori, in jurul salariului minim pe economie, dar si o vechime totala in munca de cel putin 1 an, precum si o vechime de minimum 3 luni la actualul job. Daca veniturile tale sunt declarate la ANAF, nu iti trebuie adeverinta de salariu. Este important si sa nu ai restante sau intarzieri la plata altor credite si, implicit, sa nu figurezi in evidentele Biroului de Credit.

Exista si banci care iti ofera aprobarea pe loc pentru creditul online. Altele garanteaza ca vei primi un raspuns in mai putin de jumatate de ora din momentul in care aplici, urmand ca banii sa intre in contul tau la scurt timp dupa semnarea contractului de creditare, care se face electronic, de regula.

Cand poti opta pentru un credit nebancar online

Creditul online de nevoi personale de la IFN devine o solutie cand iti trebuie rapid o anumita suma sau cand te lovesti de prea multe refuzuri de la banci, pentru ca nu indeplinesti conditiile de eligibilitate sau pentru ca ai fost rau platnic.

In functie de IFN, poti imprumuta pana la cel mult 40.000 de lei, rambursarea facandu-se in cel mult 5 ani. Trebuie sa stii ca exista si oferte care te scapa complet de dobanda in cazul primului credit nebancar, insa daca vei intarzia la plata ratei vei suporta dobanzi zilnice destul de piperate.

Conditiile de eligibilitate stabilite de IFN-uri sunt mult mai accesibile. De exemplu, poti avea sanse la un imprumut si daca esti raportat la Biroul de Credit, fiind necesara insa o evaluare atenta a situatiei tale financiare. In ceea ce priveste venitul lunar, unele IFN-uri iti permit sa obtii un credit online si daca incasezi cel putin 300-400 de lei, acceptand inclusiv venituri din chirii sau din activitati desfasurate ca PFA. De asemenea, si conditiile privind vechimea in munca sunt mai simple, existand si IFN-uri care accepta o vechime de cel putin o luna la actualul job si care tin cont inclusiv de contractele de munca incheiate pe o perioada determinata.

Pentru obtinerea creditului va trebui sa aplici online, pe site-ul IFN-ului ales, furnizand datele personale si financiare care ti se cer si specificand suma de care ai nevoie si perioada in care o vei inapoia. Mai apoi, poti primi contractul de finantare prin intermediul e-mail-ului sau il poti semna online, iar banii ii vei avea in cont in doar cateva ore.

Cum alegi cea mai buna solutie de creditare

Fie ca alegi un credit de la banca, fie ca ti se pare mai rentabil unul nebancar, acordat de IFN-uri, este important sa gasesti cea mai convenabila solutie de creditare, pentru a nu te trezi mai tarziu inglodat in datorii. Vestea buna este ca poti face acest lucru rapid, prin intermediul platformei de comparare a creditelor Sortter. O poti folosi 100% gratuit pentru o simulare precisa, care te va ajuta sa identifici numaidecat imprumutul cel mai avantajos pentru nevoile si posibilitatile tale financiare.

Introducand suma de care ai nevoie si perioada in care ai de gand sa o achiti, vei avea acces, cu ajutorul Sortter, la informatiile esentiale despre toate ofertele disponibile pe piata, care indeplinesc cerintele tale.

Totodata, folosind calculatorul de imprumuturi de pe platforma Sortter vei afla, instant, ce rate vei plati lunar si care este costul real al fiecarui credit.

Singurul lucru care iti va mai ramane de facut este acela de a compara ofertele care iti vor fi prezentate, punand in balanta punctele forte si pe cele slabe, si astfel vei avea garantia ca o identifici rapid pe cea mai buna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea