Financiar

#plata rate #venituri #criza economica #rate #criza

Cum platesti ratele cand criza economica iti afecteaza veniturile

Situatia de urgenta impusa de pandemia de COVID-19 ne-a afectat tuturor existenta. Dincolo de masurile de preventie privind sanatatea fizica, repercusiunile acestei pandemii vizeaza stabilitatea noastra financiara si implicit cea psihica. Pandemia de coronavirus ar putea conduce la pierderea locurilor de munca pentru multi romani, iar specialistii spun ca in perioada urmatoare este posibila chiar o avalansa de contracte de munca suspendate. Asta inseamna ca tot mai multi romani risca sa ajunga in imposibilitatea de a-si plati ratele si sa interactioneze cu firmele de recuperare a creantelor.

Sute de mii de romani au solicitat amanarea creditelor

Potrivit datelor Ministerului Muncii, pana la inceputul lunii aprilie, un numar de 1,03 milioane de locuri de munca din domeniul privat au fost suspendate.

Informarile oficiale arata ca, in timp ce angajatii din privat intrati in somaj tehnic primesc 75% din salariu, angajatii de la stat vor lucra prin rotatie, astfel incat vor primi salariul intreg pe doua saptamani si 75% din salariul de baza pe celelalte doua, in care stau acasa. Asta inseamna ca, in timp ce salariile din privat scad cu 25%, cele de la stat vor scadea si ele cu 12,5%.

Totodata, majoritatea sportivilor, ale caror salarii depaseau cu mult valoarea salariilor obisnuite, se vad si ei nevoiti sa accepte diminuarea drastica a contractelor. 

Este tabloul sumbru al unei perioade ce ii pune intr-o situatie dificila atat pe cei care au de platit rate, cat si institutiile financiare sau marile companii care au oferit credite, iar acum risca sa se confrunte cu clienti aflati in imposibilitate de plata.

De la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta si pana la inceputul lunii aprilie, bancile au primit solicitari din partea a circa 150.000 de romani care au cerut amanarea platii ratelor bancare, se arata intr-o informare a Asociatiei Romane a Bancilor, prezentata de Digi24.

Rambursezi datoria in rate, in functie de posibilitatile tale financiare

Toate aceste date arata ca firmele de recuperare a creantelor vor avea mult de lucru odata cu incheierea starii de urgenta. Este important, atat pentru firmele care au acordat credite, cat si pentru clientii care trebuie sa le achite, ca firma de recuperare a creantelor sa aplice o strategie inteligenta menita sa se adapteze la capacitatile financiare ale fiecaruia.

O astfel de firma este KRUK Romania, cu o experienta extensiva in cadrul companiilor de recuperari creante.

Ce face ca KRUK Romania sa se diferentieze de alte firme de recuperari creante de pe piata? Abordarea pro-client, adica KRUK pune pe primul loc oamenii care au de platit datorii, analizand fiecare caz in parte, pentru a oferi solutii personalizate. KRUK isi arata disponibilitatea ca un client sa ramburseze datoria in rate, adaptandu-se la posibilitatile financiare ale fiecaruia.

Altfel spus, plecand de la premisa ca persoanele fizice sau companiile care se confrunta cu datorii trec acum, mai mult ca oricand, printr-o situatie dificila, specialistii KRUK Romania pot fi contactati de fiecare client in parte, oferindu-le acestora inclusiv posibilitatea de a sugera propriile termene de rambursare favorabile, pentru a evita procedura de executare silita. De asemenea, clientii pot intra pe e-kruk.ro pentru a-si gestiona singuri optiunile contului. Vorbim despre o reesalonare a datoriei in rate convenabile, iar ratele sunt, de multe ori, mai mici decat cele pe care datornicii le-ar fi platit la creditorul initial.

In ceea ce priveste relatia cu companiile carora le preiau creantele, strategia KRUK Romania de colectare amiabila are rezultate mai bune in recuperarea intregii sume datorate partenerului de afaceri, in cel mai scurt timp posibil. In Romania, KRUK recupereaza creante ale companiilor de asigurari, ale bancilor, ale furnizorilor de servicii in telecomunicatii, servicii de sanatate, ale companiilor care activeaza in domeniul comertului cu amanuntul, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea