Financiar

#optimizare buget #buget #familie

Cum optimizam bugetul pentru a economisi in fiecare luna? 5 metode eficiente pentru tine si familia ta

Luna de luna, vezi cum eforturile tale de a-ti optimiza cheltuielile sunt o mare provocare. iti propui, desigur, ca lucrurile sa stea diferit, dar mereu apare ceva care iti da planurile peste cap – o cheltuiala neprevazuta, de exemplu.

Cum faci sa ai bani si pentru cele de zi de zi, dar si pentru cele mari, precum o vacanta sau o nunta, de exemplu? Pentru cheltuielile pe care le cunosti deja, dar si pentru cele ce apar pe parcurs, care reusesc cumva sa iti zadarniceasca planurile luna de luna?

Astazi, iti propunem cinci metode prin care poti economisi, inclusiv cu ajutorul cardurilor bancare – de credit sau de debit, dar si o solutie pentru cheltuielile neprevazute, care iti pot incurca socotelile lunare.

Fondul de rezerva, principalul tau aliat

Multi dintre oamenii care nu reusesc sa economiseasca marturisesc ca acest lucru se intampla din cauza cheltuielilor neprevazute. Luna de luna, in special in cazul familiilor numeroase, cheltuieli mai mici sau mai mari erodeaza bugetul lunar, iar economisirea banilor ramane un vis frumos.

Cum poti depasi acest impediment, in cazul in care esti in aceasta situatie? Ce poti face pentru ca obiectivele tale sa nu aiba de suferit din cauza cheltuielilor neprevazute?

Una dintre solutiile cele mai eficiente este pastrarea unui fond de urgenta sau de rezerve. Ai nevoie de un asemenea fond pentru a putea acoperi fara probleme o cheltuiala despre care nu ai stiut, fara sa te imprumuti si fara sa apelezi la economii.

Cinci metode de economisire cu ajutorul cardurilor bancare, pentru tine si familia ta

Mai jos ai cinci metode de economisire – o parte dintre ele cu ajutorul cardurilor bancare de debit sau de credit. stim ca acestea te vor ajuta in timp sa te disciplinezi financiar, respectand bugetul – in care sa faci loc si pentru lucrurile esentiale, dar si pentru cele importante pentru tine si cele care iti aduc, pur si simplu, bucurie.

Economiseste o suma de bani luna de luna, imediat ce ai incasat salariul

E cum nu se poate mai important sa economisesti imediat ce ai luat salariul. Acest lucru este usor de gestionat, mai ales, daca ai un card de salariu cu zero comision retragere de la orice ATM din lume, zero comisioane la incasari si plati de la/catre orice banca.

In primul rand, o sa te simti diferit atunci cand cea mai importanta cheltuiala a lunii va fi pentru tine si viitorul tau.

In al doilea rand, imediat ce ai luat salariul ai din ce economisi. La sfarsitul lunii, multi oameni se plang ca nu le mai raman bani pentru acest demers.

Automatizeaza procesul de economisire prin optiunea de Plati recurente a bancii tale

Cum te asiguri ca in fiecare luna o suma de bani va pleca din contul tau curent catre cel de economii, fara ca tu sa depui cel mai mic efort? Automatizand procesul!

ING Bank de exemplu, iti ofera aceasta posibilitate. Activezi optiunea de Plati recurente direct din contul tau Home Bank si o suma stabilita de tine va fi mutata automat in contul tau de economii, la o data pe care tot tu o stabilesti. E atat de simplu! O singura operatiune, cateva click-uri si ai pus bazele propriului sistem de economisire.

Economiseste utilizand inteligent cardurile de credit

Stiai ca poti folosi un card de credit fara a plati vreo dobanda bancii? Unele carduri au dobanda 0% atunci cand platesti in rate. De regula, acest sistem de rate cu 0% dobanda este disponibil la magazinele partenere bancii tale.

ING Credit Card, de exemplu, iti ofera posibilitatea de a face cumparaturi la o gama larga de magazine partenere, cu 24 de rate fara dobanda. in plus, pana la data de 30.11.2019, ai posibilitatea de a face cumparaturi in trei rate cu 0% dobanda oriunde in lume (cu exceptia tarilor cu avertizare de calatorie), pentru sume de peste 500 de lei.

Totul cum nu se poate mai simplu, in timp ce costurile sunt mici si comunicate transparent: 35 de lei emiterea cardului de credit si tot 35 de lei administrarea lui anuala. Dobanda este 0%, atata timp cat returnezi pana la data scadenta suma folosita sau rata aferenta.

Intereseaza-te de costurile cardurilor tale bancare

Da, serviciile bancare costa, dar exista banci care iti permit sa faci economii si aici. Intereseaza-te de carduri bancare cu comisioane 0 - mai ales daca alegi sa iti incasezi banii la banca respectiva, vei gasi asemenea oferte.

Care e cea mai buna dobanda pe care o poti obtine?

E bine sa economisesti, dar ideal ar fi sa pui si banii economisiti la treaba. Intereseaza-te de cele mai avantajoase dobanzi la economii!

Daca economisesti prin ING Bank, ai la dispozitie Depozitul Bonus, care iti ofera o dobanda mult mai avantajoasa decat cele de pe piata pentru sumele nou depuse (in mai 2019, de exemplu, Depozitul bonus primeste o dobanda de 3%).

Aloca in bugetul familiei o rubrica de „cheltuieli neprevazute”

Nu poti prevedea cheltuielile neprevazute, nu-i asa? Nu ne dorim sa te contrazicem! Doar ca... daca ele sunt motivul pentru care bugetul tau este constant depasit, ce-ar fi sa preintampini acest lucru, acceptand faptul ca in fiecare luna apare cate ceva?

Nu stii de acum ce va fi: o raceala a celui mic sau o reparatie la masina, un botez de care afli in ultimul moment, dar pe care nu vrei sa il ratezi sau un cadou pentru o persoana la care tii si de care ai uitat, pur si simplu... Ce ar fi daca ai pastra, luna de luna, o mica suma tocmai pentru aceste cheltuieli care fac cum fac si iti strica socotelile lunare?

Speram ca te-au ajutat ideile noastre si iti dorim spor la economisit!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea