Financiar

#viata student #studentie

Cum imbini utilul cu placutul in studentie

Daca esti studenta, iar cursurile online au inceput sa ti se para epuizante, e timpul sa faci cateva schimbari in rutina ta, astfel incat sa ai mai multe surse de energie si entuziasm.

 

Probabil ai capatat aceasta perceptie in legatura cu modalitatea de predare ca urmare a faptului ca gravitezi in jurul acestei activitati, privandu-te de altele sau gestionand deficitar intreaga situatie. Chiar daca in ultimele luni, majoritatea interactiunilor tale sociale se rezuma la lumea virtuala, asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti cu acest lucru. Chiar daca nu ai prea multe locuri in care sa iesi in actualul context pandemic, incearca sa te intalnesti cu prietenii si noii colegi in parcuri si alte spatii in aer liber pentru a stabili legaturi puternice, dincolo de superficialitatea si medierea unor ecrane digitale.

In articolul urmator, vom atinge punctual si ceea ce ti-am prezentat anterior, precum si alte recomandari de a gasi un echilibru in viata ta de studenta pentru a fi tu bine cu tine si cu lumea din jur.

O camera care sa te umple cu energie

Camera ta, indiferent daca e parte dintr-un apartament sau e una oferita de facultate, intr-un camin studentesc, ar fi de preferat sa fie curata si amenajata cu gust. Avand in vedere ca ea nu reprezinta doar o locuinta in care vii seara si dormi, ci e si birou, bucatarie, spatiu de socializare, decor pentru intalnirile de pe platformele online pentru cursuri, ai putea sa incepi sa o personalizezi. Chiar daca nu ai un buget prea mare, poti recicla lucruri de acasa, cu altele noi, care vor da o nota personala si de prospetime intregului spatiu. De exemplu, poti sa iti aduci o lenjerie de pat de acasa, insa cumpara covoare care sa se integreze perfect in spatiul tau.

De asemenea, nu uita sa iti aduci de acasa carti, obiecte decorative, poze cu cei dragi, pe care le legi de o sfoara cu clesti colorati, ba chiar si un ursulet din plus daca nu te poti desparti inca de el.

Un loc de munca part-time

Chiar daca ai putea fi tentata sa castigi cat mai multi bani si sa devii pe deplin independenta, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte sau full-time, pentru ca nu vei mai avea timp de nimic altceva si risti sa nu mai ai energia necesara pentru a te implica in proiectele care tin de studii.

Insa, poti sa aplici pentru traininguri, internship-uri, chiar daca acestea se desfasoara online, si sa cauti colaborari sau un job cu jumatate de norma. Poti sa scrii articole, sa faci traduceri, sa te implici in campanii de promovare ale unor organizatii umanitare. Vei avea astfel ocazia sa iesi din bula ta si sa interactionezi cu alti oameni.

Socializare dincolo de ecrane digitale

Chiar daca in ultimele luni e posibil sa fi interactionat cu ceilalti doar in mediul virtual, nu te rezuma doar la aceasta forma de comunicare mediata. Avand in vedere normele de distantare sociala si de igiena, poti sa le propui colegilor sa iesiti in numar restrans in parc, sa faceti miscare, sa discutati despre activitatile voastre. In plus, uneori poti organiza „seri ca intre fete” in care sa va uitati la episoade din „Emily in Paris” si sa va rasfatati cu dulciurile preferate, imbracate comod in pijamale. 

Doar de tine depinde sa ai parte de o studentie memorabila, indiferent de context. Incearca sa te adaptezi la prezent si sa te bucuri de tot ceea ce traiesti.

Sursa foto: unsplash.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea