Financiar

#asigurari de viata #economisire #criza economica

CSA: Piata asigurarilor de viata va recupera anul acesta scaderea din 2009

Piata de va recupera in 2010 scaderea inregistrata anul trecut, iar consumatorii se vor indrepta cu precadere catre produsele traditionale de , a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, citata de NewsIn.

"Am convingerea ca, odata cu iesirea din criza, increderea consumatorilor in asigurari de viata va creste", a afirmat Toncescu.

Ea sustine ca potentialii clienti se vor orienta in acest an in special catre produsele de economisire , care ofera avantajul unei sume asigurate, dar si spre cele de protectie financiara.

Potrivit presedintelui CSA, piata romaneasca de asigurari de viata are un semnificativ de crestere, in conditiile in care gradul de penetrare a produselor de asigurare de viata este de numai 0,4% din produsul intern brut.

Toncescu a repetat ca in 2010 asigurarile de tip unit-linked, cu componenta investitionala, vor inregistra o revenire.

Numarul de contracte noi de asigurari de viata a crescut in ianuarie pe piata romaneasca, potrivit sefului de la CSA, care insa nu a oferit detalii in acest sens.

Rezervele tehnice brute, pe care trebuie le constituie asiguratorii, au crescut cu 15,3% in primele noua luni ale anului trecut, pana la 3,79 miliarde lei, in timp ce indemnizatiile brute platite pe segmentul de asigurari de viata au avansat cu 55%, pana la 512 milioane lei.

In primele noua luni din 2009, piata romaneasca de asigurari de viata a scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde lei.

In ianuarie, mai multi reprezentanti ai firmalor de asigurari estimau ca piata romaneasca de asigurari de viata ar putea sa scada cu pana la 10% in acest an, la valori calculate in lei, pe fondul reducerii puterii de cumparare a romanilor, in urma cresterii ratei somajului.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.