Financiar

#droguri #criza economica #stupefiante #cereri # trafic de droguri

Criza economica creste cererea de droguri

Criza economica a determinat o crestere a cererii de droguri si a numarului producatorilor si al traficantilor de stupefiante, a avertizat Comisia Europeana intr-un raport recent.

"Se estimeaza ca situatia de criza economica va avea un impact major atat pe piata drogurilor, cat si asupra politicii privind combaterea lor", se atentioneaza in raport.

Expertii spun, de asemenea, ca preconizeaza o crestere a numarului tinerilor care, din cauza situatiei economice dificile, se vor indrepta spre productia si comercializarea stupefiantelor pentru a face rost de bani.

Totodata, expertii au explicat ca diminuarea fondurilor alocate pentru lupta impotriva traficului de droguri si pentru tratarea persoanelor dependente de droguri favorizeaza aceasta crestere.

Conform datelor furnizate de Observatorul European pentru Droguri si Toxicomanie, o alta problema o reprezinta si aparitia continua de noi substante stupefiante.

Potrivit acestora, in anul 2011 au aparut 49 de noi tipuri de droguri in UE, iar in 2010 au fost depistate alte 41 tipuri noi de stupefiante, in timp ce in 2009 au fost descoperite inca 24. De asemenea, anul 2012 arata ca exista o tendinta continua in acest sens, deoarece au fost identificate alte 50 de tipuri de droguri noi.

Sursa foto: www.libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea