Financiar

#criza #pret #terenuri # preturi terenuri

Criza a taiat din preturile terenurilor

Daca iti doresti sa ai casa ta, trebuie sa stii ca ai o noua oportunitate. Criza a taiat din preturile terenurilor, astfel incat, in prezent iti poti achizitiona un lot de casa platind preturi care incep de 10 euro / mp .

Pretul terenurilor incepe de la 10-15 euro/metru patrat in zone precum Chitila , Afumati sau Cornetu, dar pot ajunge si la 900 de euro/mp in zone precum Soseaua Nordului sau Pipera.

Cea mai scumpa zona ramane cea din nordul Capitalei. Preturile mari sunt justificate, in opinia analistilor imobiliari , de apropierea padurii si de dezvoltarea infrastructurii. De exemplu, poti gasi cu 32.000 de euro parcele de teren de 700 de mp in Otopeni, intr-o zona numai de vile.

De asemenea, poti opta pentru un lot de teren de 670 de mp tot in zona Otopeni la 25.000 de euro. Aici preturile terenurilor pornesc de la 49 euro/mp.

"Anul 2012 va fi destul de asemanator cu 2011, asta insemnand variatii foarte mici de preturi, de cateva procente, si cel mai probabil in jos. De asemenea, nu trebuie sa uitam faptul ca noile reglementari ale Bancii Nationale privind creditarea vor conduce la o scadere a cererii solvabile si atunci este foarte probabil ca vom mai asista la usoare scaderi de preturi, "a declarat analistul in imobiliare doctor Ion Radu Zilisteanu..

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea