Financiar

#taxe #impozite #recesiune

Cresterea taxelor ar putea prelugi recesiunea inca un an

O noua majorare de taxe si impozite ar creste substantial sansele ca economia sa nu revina in teritoriul pozitiv si Romania sa inregistreze in 2011 al treilea an de recesiune, considera analistii BCR, precizeaza Mediafax.


"O noua majorare a taxelor si impozitelor ar creste foarte mult sansele ca economia romaneasca sa ramana pe scadere al treilea an consecutiv", a declarat, marti, economistul-sef al bancii, Lucian Anghel, la prezentarea raportului privind tintele macroeconomice trimestriale.

Pe de alta parte, Anghel nu vede oportuna nici adoptarea unor masuri de pana cand veniturile bugetare nu atinge macar 33% din .

Singurele masuri de sustinere din partea guvernamentala agreate de economistul-sef al BCR sunt schemele de garantare, care nu afecteaza deficitul bugetar pe cash si sunt sustinute si de Fondul Monetar International.

BCR prognozeaza pentru acest an o contractie a economiei de 3% ( PIB - 509 miliarde lei), iar pentru 2011 un avans al PIB de 1,2%, la 544 miliarde lei.

Prognoza bancii indica pentru 2012 un PIB nominal de 583 miliarde lei, corespunzator unei cresteri reale de 2,3%.

Pentru urmatorii doi ani , analistii bancii anticipeaza o dinamica a consumului privat sub variatia reala a PIB, respectiv de 1% in 2011 si 2% in 2012.

Pentru 2010, banca se asteapta la un deficit bugetar de 7% din PIB, iar pentru anul viitor de 5,3% din PIB.

Prognoza BCR arata un varf in privinta ratei somajului de 9,4% la finele acestui an, dupa care va cobori treptat la 9,1% in 2011 si 8,8% in 2012.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea