Financiar

Cresterea deductibilitatii pensiilor facultative este buna, dar nu suficienta

Managerii din pensii private considera ca angajatorii vor fi cei mai stimulati de cresterea deductibilitatii, pentru ca noua suma-limita va fi scutita de plata contributiilor de asigurari sociale .

Majorarea deductibilitatii contributiilor platite la fondurile de pensii facultative (pilonul III) reprezinta un mare pas inainte, dar mai ramane mult loc de crestere, afirma managerii din piata pensiilor private.

Potrivit unui proiect al Guvernului, pragul de al contributiilor urmeaza sa creasca de la 400 de euro la 500 de euro pe an cumulat pentru angajat si angajator. Mai mult, platile la fondurile de pensii facultative vor fi scutite si de plata contributiilor de asigurari sociale.

"Una este ce vrem noi si alta este ce se poate face. Vrem deductibilitate mai mare, care sa stimuleze economisirea si sa duca la cresterea pietei pensiilor private, pentru ca stimularea economisirii este singura solutie pe termen lung care sa schimbe comportamentul de consum al romanilor.

Pe de alta parte, cred ca un nivel al deductibilitatii mai mare decat cel propus de Guvern nu poate fi aplicat acum din cauza impactului bugetar, dar intentia este buna, pentru ca s-a dat un semnal", afirma Crinu Andanut, directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private si presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

continuarea in Ziaul Financiar

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea