Financiar

Creste numarul fondurilor de pensii care se retrag din piata

Fondul de Pensii AG2R se va retrage de pe piata de pensii private obligatorii , fiind al patrulea administrator, alaturi de Marfin, Zepter si MKB Romexterra care ia aceasta decizie.

Conform procedurii, participantii vor fi repartizati de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in mod egal, la celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase pe piata.

Numai patru luni de activitate

Compania constituita la insistentele sindicatelor din Romania, in asociere cu o companie din Franta, nu a reusit sa stranga decat 1.217 aderenti, in cele patru luni de aderare. Intrata printre ultimii pe piata, AG2R este acum printre primii care se retrag inainte de colectarea primelor contributii.

"AG2R Fond de Pensii este cel de-al patrulea administrator de pensii private care a luat decizia retragerii de pe piata", anunta reprezentantii CSSPP. Ulterior acestei repartizari, in termen de 90 de zile, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii fara plata unor penalitati.

Procedura de retragere a autorizatiei aplicata in cazul Fondului de Pensii AG2R este aplicabila oricarui administrator, inainte de inceperea colectarii contributiilor participantilor la fondurile de pensii administrate privat.

Cele patru companii care au decis sa se retraga administrau fonduri de pensii la care au aderat 4.854 de persoane, reprezentand doar 0,1% din numarul total de 4,15 milioane de aderenti la pilonul pensiilor administrate privat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea