Financiar

#cost #forta de munca #salariu

Costul orar cu forta de munca a crescut cu 1,5% in trimestrul doi

Cheltuielile angajatorilor cu salariatii au sporit in al doilea semestru al acestui an, cand costul orar cu forta de munca a crescut cu 1,51% fata de trimestrul anterior, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS), ceea ce indica o evolutie anuala ridicata, la 10,97%.

indicele trimestrial al costului orar cu forta de munca, ajustat dupa numarul de zile lucratoare, a crescut in trimestrul II din 2009 cu 1,51% fata de trimestrul anterior, cand costul orar scazuse cu 0,75% fata de trimestrul precedent, apreciaza INS.

Astfel, in cel de-al doilea trimestru, costul orar cu forta de munca, in forma bruta, a crescut cu 1,37% fata de primul trimestru, si cu 10,97% fata de aprilie-iunie 2008.

Potrivit statisticii, cele mai mari cresteri la nivelul cheltuielilor salariale, directe si indirecte, s-au operat in productia si furnizarea de energie electrica si termica (18,48%), industria extractiva (18,42%)...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea