Financiar

#constructii #scadere #uniunea europeana

Constructiile din Romania, cea mai mare scadere lunara din UE

Romania a inregistrat in februarie cel mai ridicat ritm lunar de scadere a constructiilor din Uniunea Europeana, de 13,8% fata de ianuarie, in timp ce la nivelul blocului comunitar declinul a fost de numai 2,9%, arata datele Eurostat .

Alte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in februarie in Slovenia (-9,2%) si Spania (-6%), comparativ cu luna anterioara, mai arata datele biroului european de statistica, Eurostat, care a centralizat date privind 13 state membre.

Astfel, fata de prima luna din 2010, constructiile au scazut in sapte tari UE, au crescut in cinci si au ramas la acelasi nivel in Cehia.

Cele mai mari euro constructiile s-au diminuat cu 3,3% fata de ianuarie.

Raportat la februarie 2009 , Romania a avut al treilea declin din UE, de 26,9%, cele mai semnificative scaderi fiind inregistrate de Bulgaria (-30%) si Slovenia (-28,7%). De asemenea, constructiile s-au diminuat semnificativ in Polonia, cu 24,3%.

Fata de aceeasi luna din 2009, sectorul constructiilor a inregistrat crestere numai in Marea Britanie, de 5% in februarie.

Activitatea de constructii a inregistrat in februarie o scadere anuala de 10,2% in UE si de 15,2% in zona euro.

Constructiile de cladiri au scazut in a doua luna din 2010 cu 10,4% fata de februarie 2009 in UE si cu 14,9% in zona euro, in timp ce constructiile de inginerie civila au scazut cu 5,9% in UE si cu 15,5% in zona euro.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.