Financiar

#constructii #imobiliare #reparatii

Constructiile au scazut cu peste 12% in 2009

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata, a scazut anul trecut cu 12,2% fata de 2008, arata Institutul National de Statistica. In ultima luna a anului, constructiile au crescut fata de noiembrie 2009 cu aproape 7%, insa a scazut cu aproximativ 13% fata de decembrie 2008 (serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate).

In 2009, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 15,1% fata de 2008. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele fata de 2008: lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 24,1%, lucrarile de constructii noi cu 13,8%), iar lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au diminuat cu 13,2%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut cu aproximativ 20% la cladirile rezidentiale , cu 15,7% la cele cladirile nerezidentiale si cu 12,2% la constructiile ingineresti. 

In anul 2009, comparativ cu anul 2008, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 12,2%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la toate componentele astfel: lucrarile de reparatii capitale (-21,4%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,9%) si lucrarile de constructii noi (-8,0%).

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la toate elementele componente dupa cum urmeaza: cladirile rezidentiale cu 13,3%, constructiile ingineresti cu 12,6% si cladirile nerezidentiale cu 12,5%.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.