Financiar

#conducta #constructie #criza financiara #nabucco

Constructia Nabucco nu va fi amanata de criza

Constructia conductei Nabucco ar trebui sa inceapa in 2010, in conformitate cu planificarile, in pofida unui mediu economic mai dificil, a declarat directorul administrativ al consortiului, Reinhard Mitschek.

Proiectul Nabucco , care prevede transportul de gaze naturale din zona Marii Caspice prin Turcia si Balcani pana in Austria, pe o distanta de 3.300 km, este menit sa diversifice sursele de furnizare de gaze naturale pentru Europa si sa diminueze astfel dependenta de gazele naturale din Rusia.

"Sigur ca turbulentele financiare si criza economica mondiala vor influenta proiectul, dar ne-am respectat programul stabilit in ceea ce priveste conducta Nabucco", a declarat Mitschek intr-un interviu acordat Reuters. Consortiul care construieste gazoductul estimeaza ca va lua o decizie finala de investitii in 2009 si ca in 2010 va incepe constructia.

Primele transporturi de gaze naturale vor fi facute in 2013, a estimat seful consortiului, care a adaugat ca datele tintite sunt "realiste". Insa actualele conditii de creditare ar putea influenta finantarea proiectului, care ar urma sa se faca in proportie de 70% din imprumuturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea