Financiar

#imprumuturi bancare #credit

Comparatie intre imprumuturile bancare si cele online: unde este cea mai buna oferta?

Atunci cand au nevoie urgenta de bani, multi oameni nu stiu ce sa aleaga intre a se imprumuta de la o banca sau a folosi serviciile online. Expertii MyCredy explica avantajele si dezavantajele acestor optiuni.

Avantajele si dezavantajele creditelor bancare

Bancile le ofera clientilor lor optiunea de a se imprumuta pe o perioada lunga de timp. In cazul in care plata lunara obligatorie este efectuata la timp, clientul are posibilitatea de a nu plati o dobanda suplimentara la imprumut, ceea ce reprezinta, fara indoiala, un avantaj. Ratele dobanzilor practicate de banci sunt, de obicei, considerabil mai mici decat cele ale organizatiilor de microfinantare care ofera imprumuturi online.

Dezavantajele acestor imprumuturi includ complexitatea procesului de acordare a imprumutului. Pentru a imprumuta mai mult de cateva mii de euro, clientul trebuie sa aiba un istoric de credit bun, un certificat de venit regulat, iar pentru sume deosebit de mari poate fi necesar un garant. Inainte de a acorda un imprumut, banca verifica identitatea imprumutatului si istoricul imprumuturilor; daca exista imprumuturi restante la aceasta banca sau la alte banci, imprumutul poate fi refuzat, iar timpul si efortul vor fi fost irosite.

Avantajele si dezavantajele creditelor online

Principalul avantaj al unui imprumut online este considerat a fi rapiditatea si simplitatea. Este nevoie de 15 minute pentru a procesa un astfel de imprumut si, dupa o verificare rapida a cererii, banii sunt pur si simplu creditati pe cardul imprumutatului, fara ca acesta sa fie nevoit sa iasa din casa. Un alt avantaj semnificativ este faptul ca o persoana cu un istoric de credit rau poate obtine un credit online rapid pe card fara obiectii. O astfel de loialitate fata de clienti le permite multora sa obtina urgent suma necesara, fara garanti sau referinte suplimentare - doar un pasaport.

Dezavantajele imprumuturilor online includ termene scurte si rate ale dobanzii ridicate in comparatie cu imprumuturile bancare. Cu toate acestea, multi clienti nu tin cont de acest lucru si incearca pur si simplu sa ramburseze imprumutul la timp pentru a nu plati in plus. Multi creditori ofera clientilor noi 0% la primul lor imprumut si organizeaza promotii regulate pentru clientii obisnuiti. Gasirea celei mai bune oferte de imprumut online este usoara cu MyCredy, serviciul de comparare financiara. Conditiile pot varia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea