Financiar

#publicitate #online #eficienta #consumator #buget

Companiile taie si din bugetele pentru online

Dintre toate cheltuielile indreptate in publicitate , cele mai multe companii aleg sa le reduca pe cele alocate internetului, si asta pentru ca cei care activeaza in online duc lipsa de cunostinte de comunicare si marketing, fiind una dintre principalele probleme care afecteaza evolutia industriei, spun specialistii in publicitate . "Stiu multa tehnologie si atat. Trebuie sa invete comunicare , marketing, nu stiu sa se vanda, ce inseamna un brand", spune Stefan Chiritescu, head of planning al agentiei Graffiti BBDO, citat de Business Standard.

Dintre toate costurile, companiile taie mai degraba bugetele de promovare mici, cum sunt cele alocate internetului, decat cele destinate TV-ului, canal care atrage grosul bugetelor de publicitate, a spus Bogdan Naumovici, creative director al shop-ului de creatie 23, in cadrul evenimentului WebClub.

Internetul va creste, dar nu ca TV-ul


Pentru a convinge clientii de publicitate sa se promoveze pe internet, acesta considera ca jucatorii din online ar trebui sa investeasca in autoritate si sa invete sa isi vanda produsele.

"Se tot vorbeste in ultimul timp ca online-ul va bubui, pentru ca e mai eficient decat alte canale. Pronosticul meu e ca, dimpotriva, in criza se taie bugetele mici, cum sunt cele pentru online. Evident ca internetul va creste, dar nu se poate compara cu TV-ul", a declarat Naumovici.

Online-ul este supraevaluat in comunitatea din care face parte, in timp ce in industria de marketing si comunicare detine o importanta mult mai mica, considera Stefan Chiritescu, head of planning al agentiei Graffiti BBDO. Majoritatea jucatorilor din online mizau, la inceputul anului, pe orientarea multor bugete pe online, considerat un canal mai eficient, mai ales in contextul focusarii companiilor pe rezultate.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea