Financiar

#tarom #avion #pasageri #declin #criza

Companiile aeriene intra in declin

Tarom a transportat in perioada ianuarie-martie 312.300 de pasageri, cu 16,3% mai putini fata de intervalul similar al anului precedent, potrivit datelor Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA). Si alte companii au suferit scaderi ale numarului clientilor: Lufthansa a transportat in perioada ianuarie-martie cu 7,3% mai putini pasageri si British Airways cu 7,5% mai putin fata de 2008.

In primele trei luni, Tarom a inregistrat un grad mediu de ocupare de 46,1%, in scadere cu 13,2 puncte procentuale fata de primul trimestru din 2008.

In martie, compania aeriana a transportat 109.800 de persoane, in scadere cu 24,1% fata de aceeasi luna din 2008. In acelasi timp, compania romaneasca a inregistrat un grad mediu de ocupare de 44,2%, in scadere cu 14,6 puncte procentuale.

La nivel european, companiile au transportat in primele trei luni 48,4 milioane de pasageri, in scadere cu 10,8%. In acelasi timp, gradul de ocupare al aeronavelor a scazut cu 3,2 puncte procentuale, la 60,7%.

Cele mai mari companii, dupa numarul de pasageri

Astfel, Lufthansa, cea mai mare companie, a transportat in perioada ianuarie-martie 11,5 milioane de pasageri, in scadere cu 7,3%, si a avut un grad de ocupare de 74,4%, in scadere cu 3,1 puncte procentuale. In aceeasi perioada, Air France, ocupand locul doi, a inregistrat 10,6 milioane de calatori, reprezentand un declin de 8,9%, cu un grad de ocupare de 74,5%, in scadere cu 2,5 puncte procentuale.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.