Financiar

#comision #primarii #taxe online

Comisionul perceput la plata online a taxelor va fi suportat de catre primarii

Comisionul perceput pentru plata online a impozitelor si taxelor va fi suportat de catre primarii, nu de catre contribuabili, anunta Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). Oficialii MCSI spun ca actuala legislatie va fi modificata in acest sens.

In acest moment, se aplica HG 1.235/2010. Comisionul poate fi suportat de catre contribuabil, de catre institutia publica sau orice varianta aleasa de aceasta din urma in momentul inregistrarii in Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP), potrivit acestei hotarari.

Astfel, institutia publica care beneficiaza de pe urma platii poate sa impuna contribuabilului care efectueaza tranzactia online sa suporte comisionul.

"In acest fel exista o discriminare a contribuabilului care plateste utilizand cardul prin intermediul SNEP fata de contribuabilul care plateste utilizand cardul la sediul institutiei publice, avand in vedere ca in cazul din urma contribuabilul nu plateste niciun comision", se arata in nota de fundamentare care va sta la baza modificarii HG 1.235/2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea