Financiar

#prima casa #conditii #programul prima casa #credit #rate #norme #comisia europeana

Comisia Europeana va analiza programul "Prima Casa"

Comisia Europeana a anuntat Guvernul de la Bucuresti ca doreste sa verifice daca garantiile acordate de stat prin Fondul de Garantare respecta normele privind concurenta si ajutoarele de stat, a declarat joi purtatorul de cuvant al CE, Jonathan Todd. Solicitarile UE privind verificarea normelor de acordare a banilor de catre stat vin dupa ce una dintre bancile participante a acordat primul credit ipotecar iar alte 10.000 de solicitari asteapta aprobarea din partea Fondului de Garantare.

Comisia Europeana a contactat autoritatile romane in legatura cu programul de finantare Prima Casa pentru a verifica daca ajutorul de stat respecta regulile UE privind concurenta, a anuntat Jonathan Todd, purtator de cuvant al CE. "Comisia este in contact cu autoritatile romane, solicitand mai multe informatii", a spus purtatorul de cuvant al comisarului european pentru concurenta, Jonathan Todd, citat de agentia locala NewsIn.

In cazul in care programul "Prima Casa" nu respecta regulile de conformitate impuse de UE privind concurenta si ajutoarele de stat, Comisia poate demara procedura de incalcare a Tratatului - infringement - si poate trimite cazul la Curtea Europeana de Justitie, care poate impune sanctiuni financiare Romaniei.

In replica, premierul Emil Boc a spus ca programul "Prima Casa" se incadreaza in toate normele Uniunii Europene. Potrivit acestuia, Guvernul a utilizat sistemul garantiilor de stat asa cum sunt acestea prevazute in Legea bugetului de stat .
"Ne incadram in toate normele Uniunii Europene, utilizand sistemul garantiilor de stat, asa cum sunt ele prevazute in Legea bugetului de stat", a declarat joi Boc.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea