Financiar

#joaquin almunia #comisia europeana #romania #program operational #fonduri structurale

Comisia Europeana suplimenteaza fondurile europene la 800 milioane euro, in 2009

Sprijinul de 5 miliarde euro de la Comisia Europeana se adauga fondurilor structurale majorate la 800 milioane euro, pe care Romania le va primi anul acesta prin intermediul programelor operationale. Asistenta financiara pe termen mediu acordata miercuri Romaniei de Comisia Europeana (CE) vine dupa ce Bruxelles-ul a majorat la 0,8 miliarde euro avansul din fonduri structurale pentru 2009 prin planul european de redresare economica, potrivit declaratiei comune a CE si presedintiei Ecofin.

Romania ar fi trebuit sa primeasca in acest an un avans pentru plati din fonduri structurale de 500 milioane euro, potrivit declaratiei comuna, care adauga ca tara noastra ar putea sa beneficieze de o crestere semnificativa de fonduri de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Imprumut pentru 'revenirea' economiei


Acordarea de catre UE a asistentei financiare pe termen mediu de pana la 5 miliarde euro pentru Romania este conditionata de implementarea unui program economic amplu si are ca scop sa asigure revenirea economiei romanesti la starea de echilibru. Aceasta face parte din pachetul international de 19,95 miliarde euro agreat de Romania cu Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE), Banca Mondiala (BM), BERD si alte institutii financiare internationale pentru urmatorii doi ani.

"Ma bucur ca a fost posibila o intelegere rapida asupra unui pachet semnificativ de asistenta financiara. Felicit autoritatile romane pentru angajamentul de a implementa un program economic major, care tinteste aducerea economiei pe o cale de crestere sanatoasa si sustenabila, inclusiv prin intarirea supravegherii sectorului financiar", a declarat comisarul european pentru economie si afaceri monetare, Joaquin Almunia, potrivit NewsIn.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea