Financiar

#uniunea europeana #taxa #comisia europeana # tranzactii financiare # taxarea tranzactiilor financiare

Comisia Europeana a aprobat taxarea tranzactiilor financiare. Ce se va intampla in Romania?

Comisia Europeana a aprobat propunerea prin care se stabileste aplicarea unei taxe pe tranzactiile financiare in care sunt implicati europeni, scrie adevarul.ro. Practic, vor fi vizate toate bancile care isi desfasoara activitatea in Uniunea Europeana.

CE spera ca prin aceasta taxa se vor obtine anual in jur de 57 de miliarde de euro .

O serie de state europene, in frunte cu Marea Britanie, si-au declarat nemultumirea fata taxa aprobata de Comisia Europeana.

In Romania, autoritatile inca mai analizeaza aceasta chestiune pentru a afla care ar putea fi impactul asupra bancilor autohtone.

"Resursele directe ale UE ar putea sa creasca prin taxarea bancilor, lucru pe care si noi il studiem si avem nevoie de elemente suplimentare pentru a vedea impactul asupra Romaniei. Sa nu ne trezim cu bancile care vor avea probleme, ceea ce va genera probleme mai departe. Va trebui sa facem impactul foarte atent", a declarat saptamana trecuta Gheorghe Gherghina, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea