Financiar

#cod fiscal #ordonanta # modificare cod fiscal

Codul Fiscal ar putea fi modificat

Codul Fiscal ar putea suferi noi modificari . Ministerul Finantelor a pus in dezbatere legislativa un nou proiect de ordonanta. Acesta aduce o serie de noutati menite sa schimbe legea fiscala la nivel de contributii sociale, impozite si TVA.

Una dintre principalale modificari ale proiectului afecteaza persoanele care lucreaza pe drepturi de autor .

Daca proiectul va trece, firmele vor plati contributii sociale pentru activitatile din drepturi de autor la fel ca in cazul salariilor, pentru angajatii care au si contract de munca cu aceeasi societate, dar si pentru cei la care nu exista clauza de exclusivitate.

Firmele nu vor mai avea niciun avantaj daca isi vor plati colaboratorii pe baza drepturilor de autor sau daca vor prefera sa le faca acestora contract de munca. Impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii vor fi recalculate, fiind datorate atat de firma, cat si de fiecare angajat in parte.

Indemnizatiile pe care angajatii le primesc pentru deplasarile in tara sau in strainatate vor fi impozitate ca si salariile. Romanii care au mai multe locuinte si masini vor simti noi modificari in materie de fiscalitate. Reglementari suplimentare sunt si pentru cei care detin alcool si tutun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea