Financiar

#cod fiscal #ordonanta # modificare cod fiscal

Codul Fiscal ar putea fi modificat

Codul Fiscal ar putea suferi noi modificari . Ministerul Finantelor a pus in dezbatere legislativa un nou proiect de ordonanta. Acesta aduce o serie de noutati menite sa schimbe legea fiscala la nivel de contributii sociale, impozite si TVA.

Una dintre principalale modificari ale proiectului afecteaza persoanele care lucreaza pe drepturi de autor .

Daca proiectul va trece, firmele vor plati contributii sociale pentru activitatile din drepturi de autor la fel ca in cazul salariilor, pentru angajatii care au si contract de munca cu aceeasi societate, dar si pentru cei la care nu exista clauza de exclusivitate.

Firmele nu vor mai avea niciun avantaj daca isi vor plati colaboratorii pe baza drepturilor de autor sau daca vor prefera sa le faca acestora contract de munca. Impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii vor fi recalculate, fiind datorate atat de firma, cat si de fiecare angajat in parte.

Indemnizatiile pe care angajatii le primesc pentru deplasarile in tara sau in strainatate vor fi impozitate ca si salariile. Romanii care au mai multe locuinte si masini vor simti noi modificari in materie de fiscalitate. Reglementari suplimentare sunt si pentru cei care detin alcool si tutun.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.