Financiar

#evaziune fiscala #control #politie

Cod Rosu la evaziunea fiscala

Nevoia de bani pentru bugetul de stat a dat nastere celei mai mari "vanatori" de din toate timpurile. Sute de echipaje de politisti economici au luat tara la scotocit in cadrul unei actiuni de combatere a evaziunii fiscale.

Am intrat in "zodia" evaziunilor fiscale. Politia Romana a pus artileria pe toti cei care incearca sa "fenteze" statul fie prin importarea marfurilor fara acte, fie prin simpla neplata a taxelor si impozitelor. a mobilizat, ieri, peste 300 de agenti, care au verificat toate standurile din complexurile comerciale Europa si . Astfel de "actiuni-fulger" au loc zilnic in toate pietele din Bucuresti, unde se verifica daca produsele au de la producatori si daca au fost platite taxele vamale si toate celelalte taxe si impozite .

Controale in vami si pe vapoare

Actiunile de combatere a evaziunii fiscale au pus la treaba Politia Economica din toata tara. In urma cu doua zile, in Bihor au fost verificate 14 societati comerciale, in urma carora s-au confiscat bunuri de peste 500.000 de lei. Saptamana trecuta, in comuna Pucheni, politistii au ridicat dintr-o piata 12 tone de fructe si legume, in valoare de aproape 14.000 de lei, si au dat amenzi contraventionale de 26.000 de lei. Ultimele actiuni au fost efectuate, ieri, in Portul Constanta, pentru verificarea provenientei marfurilor de pe vapoare, si in toate vamile din tara.

30 de actiuni in vederea combaterii evaziunii fiscale au fost efectuate de Politia Capitalei in ultima saptamana.

"In noua ordonanta de urgenta, evaziunea fiscala este clasificata drept infractiune grava si se pedepseste cu inchisoarea" Christian Ciocan , purtator de cuvant al Politiei Capitalei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea