Financiar

#start-up #dacian ciolos #finantare #agricultura

Ciolos: Este aberant ca bancile sa nu acorde finantare start-up-urilor in agricultura

Abordarea bancilor de a nu acorda finantare start-up -urilor in agricultura este "aberanta", iar statul trebuie sa intervina pentru a debloca accesul la credite in acest sector, a declarat, marti, fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos . Potrivit acestuia, nefinantarea acestor tipuri de proiecte va condamna mediul rural la o "subdezvoltare premeditata".

Guvernul ar trebui sa intervina in problema creditarii sectorului agricol, in special a start -up-urilor, fiind singura alternativa de redresare a agriculturii, a spus Dacian Ciolos, catalogand drept "aberanta" abordarea bancilor de a nu finanta afacerile fermierilor.

"Mi se pare aberanta abordarea actuala a bancilor, care au decis sa nu finanteze start-up-urile in agricultura. Nu vad cum putem vorbi de restructurarea agriculturii, de crearea unor ferme noi, care sa produca pentru piata fara sa finantam start-up-urile", a spus Ciolos.

Acesta a mentionat ca finantarea start-up-urilor din agricultura este esentiala pentru modernizarea sectorului.

"Agricultura are nevoie de sustinere financiara pentru a se redresa. Cred ca statul trebuie sa intervina, dar nu numai statul. Statul are un rol in a interveni in deblocarea accesului la credite. Nu vreau sa fac interventionism, cand fac astfel de afirmatii, pentru ca nu e cred ca e cazul", a adaugat fostul ministru, prezent la seminarului "Mediafax Talks about Romanian Agriculture".

Fermierii trebuie incurajati sa produca pentru piata

Fragmentarea terenurilor reprezinta o alta problema a sectorului agricol, care compromite rezultatele performante...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea