Financiar

#certificat energetic #chirii #inchiriere apartamente # act obligatoriu

Chiriile vor creste. Afla motivul!

Incepand cu data de 20 iulie 2013, proprietarii de apartamente care vor sa isi inchirieze imobilele vor fi obligati sa scoata un certificat energetic. Expertii imobiliari spun ca aceasta masura va face ca pretul chiriilor sa creasca foarte mult.


Toti proprietarii care vor sa isi inchirieze imobilele vor trebui sa respecte noua reglementare, deoarece, in cazul in care va fi constatata lipsa acestui act, contractul de inchiriere va fi considerat nul.

Pentru a realiza acest certificat energetic, proprietarii de apartamente vor trebui sa plateasca 150 de euro la auditoriul energetic. De asemenea, pentru ca acest certificat sa fie valabil, proprietarul trebuie sa depuna o copie a acestuia si la administratia financiara.

O lege asemanatoare exista inca din anul 2011, insa aceasta nu preciza nicio sanctiune pentru proprietari. De asemenea, certificatul energetic era obligatoriu doar la vanzarea imobilelor.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea