Financiar

Cele mai renumite 10 branduri de ciocolata din lume

Iubitorii de ciocolata traverseaza, fara indoiala, o perioada excelenta. Paleta de sortimente devine din ce in ce mai larga si ne ademeneste sa ne lasam prada acestei dulci ispite. Va prezentam in continuare cele mai faimoase branduri de ciocolata, cunoscute si gustate in intreaga lume.

Chiar daca renumita de ciocolata Godiva s-a transformat in emblema ciocolatei de lux, mai vechii sai competitori, printre care se numara Lindt si Ghirardelli, nu se lasa mai prejos.

De asemenea, nume mari ale industriei, precum Hershey's, Mars sau Nestle incearca sa vina mereu cu ceva nou pentru a se mentine in topul preferintelor consumatorilor.

Lindt & Sprungli

Inovatorul intreprinzator si parinte al acestei marci de ciocolata, Sprungli, a reusit sa transforme mica afacere din 1845 intr-o imensa corporatie in urma achizitiei brandului construit de Rodolphe Lindt's. Printre specialitatile cu care ne-a obisnuit Lindt & Sprungli se numara delicioasele trufe Lindor si ciocolatele simple cu lapte care au devenit favoritele duty-free-urilor.

 

 

Ghirardelli

Imigrantul italian Domingo Ghirardelli si-a inceput mica afacere in San Francisco, in anul 1852. Marca s-a dezvoltat si a devenit extrem de cunoscuta astfel incat s-a transformat intr-un veritabil simbol al metropolei San Francisco.

Ghirardelli a deschis magazine pe intreg teritoriul Statelor Unite, care comercializeaza specialitati facute din amestecuri de cacao de cea mai buna calitate si bineinteles, patratelele de ciocolata umplute, specifice marcii. Compania a fost cumparata de catre Lindt & Sprungli in 1998.

Neuhaus

Atunci cand a deschis micul magazin cu specific farmaceutic, in 1857, John Neuhaus nu se astepta ca acesta sa se transforme intr-un brand de lux. Produsele sale, cum ar fi ciocolata amaruie sau bomboanele cu alcool erau destinate ameliorarii durerilor si mai putin delectarii simturilor.

Mai tarziu, Neuhaus a inceput sa vanda si praline mai dulci, aceastea putand fi astazi gasite in peste 2.000 de magazine din toate colturile lumii.

 

Perugina

Acest producator italian care creeaza specialitati de ciocolata inca din anul 1907 a devenit celebru datorita bomboanelor de ciocolata Baci, adevarate saruturi umplute cu crema de alune si impachetate in ambalaje inscriptionate cu adevarate declaratii de dragoste .

Perugina a fost achizitionata de grupul Nestle's European Chocolates, din care mai fac parte brandurile Quality Street si After Eight.

 

Richart

Producatorul de ciocolata Michel Richart a preluat afacerea de la tatal sau, Joseph Richart, care a inceput-o in 1925, in Lyon, reusind astfel sa o pastreze in familie.

Aducand un concept unic ce se bazeaza pe sapte arome, de la cele clasice, de fructe si alune, pana la cele mai exotice de flori si ierburi atent selectionate, fiecare colectie Richart este creata cu o maiestrie desavarsita.

 

Godiva Chocolatier

Numele brand-ului este inspirat de legenda celebrei Lady Godiva, cunoscuta pentru extraordinara sa frumusete si marinimie. Ciocolatierul Joseph Draps a deschis primul magazin acum mai bine de 80 de ani, in Bruxelles, faimoasele sale retete ramanand un adevarat mister pana in prezent.

In ultimii ani, Godiva si-a diversificat gama de produse, introducand, pe langa deja celebrele trufe, biscuiti, cafea si lichior.

 

Guylian

Guylian a luat nastere in urma asocierii numelor celor doi soti, Guy si Liliane Foubert care in 1960 au deschis in Beligia, in bucataria propriei case, un mic laborator in care produceau ciocolata pentru magazinele din imprejurimi.

Guylian, o marca recunoscuta pe plan international prin pralinele in forma de scoica, specifice marcii, a reusit sa atinga o performanta deosebita, 96% din totalul vanzarilor fiind obtinute din export.

 

La Maison du Chocolat

Maestrul ciocolatei, Robert Linxe, a inaugurat primul boutique La Maison du Chocolat in 1977, reusind sa se remarce prin aromele sale extrem de subtile. Aceste specialitati de ciocolata se produc doar manual, la Paris, de catre 25 de ciocolatieri cu experienta.

De acolo sunt exportate in diferite locatii din Franta, dar si in marile orase ale lumii cum ar fi London, New York si Tokyo.

 

Ethel's Chocolate

Denumita initial Ethel M Chocolate, aceasta companie ofera specialitati din ciocolata inca din anul 1981. In 2005 si-a schimbat numele in Ethel's. Avand locatii exclusiv in Nevada si Chicago, Ethel's continua sa comercializeze clasicele produse din colectia Ethel M Classic, alaturi de cele noi.

Fiecare colectie contine ingrediente unice care nu sunt amestecate niciodata, cum ar fi cocktail-uri de fructe, caramel sau nuci, Ethel's tinandu-si astfel promisiunea de a crea produse autentice.

Chuao Chocolatier

Fratii Michael si Richard Antonorsi au lansat luxosul brand de ciocolata Chuao in 2002.

Acesta iese in evidenta prin folosirea in exclusivitate a unui ortiment aparte de cacao, venezueleana, produsa in zona Chuao, si pentru inedita asociere de arome exotice, cum ar fi perele tahini si caramelul din unt de rozmarin si caramelul, capsunile si fructul pasiunii .

 

 

Sursa: Your Money


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea