Financiar

# tari extindere afacere # extindere afacere #afacere

Cele mai atractive tari pentru a extinde o afacere

La nivel global, foarte multe tari ofera conditii avantajoase pentru deschiderea sau extinderea unei afaceri. Alegerea unei anumite tari poate fi influentata de domeniul de activitate al investitorului, numarul de proceduri implicate in deschiderea afacerii, durata lor, capitalul care trebuie investit, calitatea fortei de munca, nivelul de taxare, dar si infrastructura tarii respective.

In plus, decizia de a extinde o afacere este influentata si de conditiile de care pot beneficia investitorii straini. Spre exemplu, in Polonia, una dintre tarile membre ale Uniunii Europene (UE), investitorii straini beneficiaza de aceleasi drepturi pe care le au si investitorii locali (acest lucru depinde de cetatenia acestora). Oamenii de afaceri straini care vor sa extinda o companie in Polonia pot alege oricare dintre tipurile de companii care sunt disponibile in aceasta tara.

De obicei, pentru extiderea unei afaceri intr-o tara straina, investorii au ca optiuni de baza doua tipuri de companii: sucursala si filiala, optiuni care sunt disponibile si in Polonia. Deschiderea unei sucursale sau a unei filiale in Polonia ofera un set de avantaje, infiintarea acestora fiind determinata de nivelul de responsabilitate pe care vrea sa si-l asume compania-mama.

In general, oamenii de afaceri cauta destinatii in care limbile de circulatie internationala sunt vorbite si de cetatenii acelor tari, limba engleza fiind foarte importanta pentru mediul de afaceri. In zona Americii Centrale, singura tara unde se vorbeste aceasta limba, la nivel national, este Belize. Cei care vor sa extinda o afacere in Belize pot beneficia de un set larg de avantaje – procesul de inregistrare a unei companii este unul foarte scurt, o companie putand fi infiintata in decurs de cateva ore. In plus, legislatia locala ofera multe beneficii legate de taxarea companiilor.

Revenind pe continentul european, o alta destinatie atractiva pentru a incepe o afacere este reprezentata de Estonia. Un avantaj pentru a deschide o afacere in Estonia este legat de sistemul de taxare, care este cel mai competitiv la nivel mondial (conform unui studiu al Organizatiei pentru Dezvoltare si Cooperare Economica din 2017).

Tot in Europa, oamenii de afaceri pot extinde o companie in Muntenegru, o tara a carei dezvoltare economica este in continua crestere. Inregistrarea unei companii necesita foarte putine documente, iar taxele asociate cu deschiderea unei afaceri sunt foarte mici; taxa de inregistrare variaza intre 10 euro si 50 euro, in functie de tipul de companie ales.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea